logo IDIBELL
Català  |   Castellano  |   English
Cerca
L'InstitutRecercaActualitatPlataformesUneix-te a nosaltresEines
 

Notícies

boto imprimir
Data: 30/05/2017

L’IDIBELL lidera una nova Xarxa europea de Formació Innovadora

El projecte, de quatre anys de durada, finançarà a 15 investigadors predoctorals per explicar la relació entre càncer, metabolisme i sistema immune


Investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) lideraran el projecte pan-europeu Targeting the metabolism-immune system connections in Cancer (META-CAN), una xarxa de formació innovadora (ITN) finançada per la Comissió Europea que permetrà contractar i formar a quinze estudiants de doctorat en metabolisme, immunitat  i càncer durant tres anys. La Dra Cristina Muñoz-Pinedo, cap del grup de recerca en mort cel·lular a l’IDIBELL, serà la coordinadora del programa, on també participa com a investigador supervisor el Dr. Òscar Martínez-Tirado, líder del grup de recerca en sarcoma de l’institut.

 

"La coordinació d’una ITN ofereix una visió de conjunt en un tema d’ interès actual, a banda d’ajudar  a potenciar la visibilitat de la institució en àmbits europeus”, explica la Dra. Muñoz-Pinedo. “Els investigadors supervisors tenim l’oportunitat d’incorporar a personal jove amb altes competències als nostres grups de recerca i iniciar o enfortir la relació amb entitats privades. D’altra banda, els joves investigadors contractats a través d’aquesta xarxa podran gaudir d’una formació d’alt nivell que els permetrà progressar en la seva carrera”, afegeix el Dr. Martínez-Tirado.

 

A nivell de recerca, el projecte vol aprofundir en els canvis metabòlics en els tumors i els seus efectes. Els investigadors intentaran esbrinar de quina manera la disponibilitat de nutrients i oxigen condiciona la interacció entre cèl·lules tumorals i sistema immunitari, i com aquesta comunicació és o pot ser controlada per oncogens, reguladors metabòlics o potencials tractaments dirigits. “Entendre com el metabolisme afecta les cèl·lules tumorals i la resposta immunitària ens obrirà una oportunitat d’intervenció terapèutica a nivell de desenvolupament de nous fàrmacs i biomarcadors de diagnòstic”, explica la Dra. Muñoz-Pinedo.

 

La ITN META-CAN agrupa a 10 centres de recerca o empreses del sector biomèdic provinents de 6 països (Espanya, França, Països Baixos, Bèlgica, Israel i Àustria), a banda d’una extensa  xarxa de col·laboradors. Després dels quatre anys de durada del programa, s’espera que els 15 participants contractats siguin capaços de navegar fàcilment entre els sectors acadèmic, clínic i industrial per tal d’afavorir la conversió de troballes de recerca en aplicacions comercials i clíniques.

 

La convocatòria d’ajudes per a l’establiment d’ITN, emmarcada dins les ajudes Marie Sklodowska-Curie, és molt competitiva, amb una taxa d’èxit del 7% i la dificultat afegida que comporta preparar una única proposta a partir de la contribució dels diferents socis participants.  Ofereix sous molt competitius als estudiants de doctorat que permet contractar i afavoreix moltíssim la seva mobilitat, no només entre països sinó també entre sectors, posant-los en contacte amb investigadors, metges i empresaris farmacèutics de prestigi mundial. 

foto Eirini Pantazi (OSR IDIBELL) i els drs. Cristina Muñoz i Òscar Martínez-Tirado
Eirini Pantazi (OSR IDIBELL) i els drs. Cristina Muñoz i Òscar Martínez-Tirado

Share/Bookmark
 
© 2017 Institut d'Investigació Biomèdica de BellvitgeResultats per pàginaData inicial
Seleccionar data
TitolData final
Seleccionar data
Buscar


La vostra contrasenya està a punt de caducar. Si us plau, escriviu una nova contrasenya per seguir navegant

Recordeu que aquesta contrasenya us serveix per accedir a totes les aplicacions web de l’IDIBELL

Nova contrasenya:
Confirmar nova contrasenya:

AcceptarLa vostra contrasenya està a punt de caducar. Si us plau, escriviu una nova contrasenya per seguir navegant

Recordeu que aquesta contrasenya us serveix per accedir a totes les aplicacions web de l’IDIBELL

Nova contrasenya:
Confirmar nova contrasenya:

Acceptar


Cancel·lar

Les contrasenyes no coincideixen
La contrasenya ha de tenir com a mínim 6 caracters
La nova contrasenya no pot contenir caràcters especials
Registre d'usuari

Nom
1r Cognom
2n Cognom
Correu electrònic
Usuari
Contrasenya
Idioma


Acceptar


Cancel·lar
Encara no heu confirmat l'asistencia al curs de programacio en R programat pel dia 29-30 de juny i 6-7 de juliol, la data limit per fer la confirmació es el dia 09/06/2017

Voleu confirmar l'asistencia ara?

No
Falta informació referent a les vostres dades personals i de contacte, necessària per mantenir les bases de dades de l’IDIBELL.

Desitgeu omplir el formulari ara?

No

Si su plau, recordeu introduir la previsió de vacances a l’aplicatiu

Acceptar

Cancel·lar