logo IDIBELL
Català  |   Castellano  |   English
Cerca
L'InstitutRecercaActualitatPlataformesUneix-te a nosaltresEines
 

Notícies

boto imprimir
Data: 16/06/2017

El software de tractament d'imatges en la paràlisi facial, premiat per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques


Investigadores del Servei de Rehabilitació i Fisioteràpia de l’Hospital de Bellvitge – Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (HUB-IDIBELL) han rebut la VI beca de recerca bàsica en fisioteràpia de la Societat Catalanobalear de Fisioteràpia – vinculada a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques -, que els permetrà finançar parcialment la validació clínica d’un prototip de software de tractament d'imatges i dissenyat com a teràpia neuromuscular facial en pacients amb paràlisi facial perifèrica. Això podria permetre, en un futur pròxim, que s’integrés als serveis de rehabilitació, així com ser utilitzat pels pacients com a teràpia a casa.

 

L'expressió facial és la primera forma de comunicació no verbal. La paràlisi facial no només limita la capacitat per mostrar les emocions, sinó que també pot produir dèficits funcionals com la capacitat per tancar els ulls, menjar i parlar. En molts pacients, al quadre clínic s'associa una disminució de l'autoestima, ja que la cara és la targeta de presentació de les persones i l'asimetria facial canvia el seu esquema corporal i fa que no es reconeguin.

 

Els objectius principals de la rehabilitació facial són: recuperar el “paper d’identitat” de la cara del pacient i recuperar la funcionalitat en la realització de les activitats diàries. Per això cal que treballi en tots els aspectes: motor, sensitiu, cognitiu i emocional, que permeten la recuperació de la unitat de la cara.

 

Des del Servei de Rehabilitació del HUB es va plantejar utilitzar una teràpia abans no utilitzada per aquests casos, "The mirror therapy". És tracta d’una tècnica coneguda des dels anys 90 inicialment pel tractament del dolor del membre fantasma en pacients amputats. Es creu que la adaptació d’aquesta tècnica amb les noves tecnologies, en una versió software, pot ser beneficiosa per a una ràpida recuperació.

 

Formen part d'aquest projecte les fisioterapeutes Nuria Montesinos Montesinos (investigadora principal), Raquel Oller Domingo, Anna Mauri Aranda i Anna Justes Solé, i les doctores rehabilitadores Josefina Junyent Parés i Marta Gómez Cuba.

foto Les investigadores premiades (La Dra. Montesinos al centre)
Les investigadores premiades (La Dra. Montesinos al centre)

Share/Bookmark
 
© 2017 Institut d'Investigació Biomèdica de BellvitgeResultats per pàginaData inicial
Seleccionar data
TitolData final
Seleccionar data
Buscar


La vostra contrasenya està a punt de caducar. Si us plau, escriviu una nova contrasenya per seguir navegant

Recordeu que aquesta contrasenya us serveix per accedir a totes les aplicacions web de l’IDIBELL

Nova contrasenya:
Confirmar nova contrasenya:

AcceptarLa vostra contrasenya està a punt de caducar. Si us plau, escriviu una nova contrasenya per seguir navegant

Recordeu que aquesta contrasenya us serveix per accedir a totes les aplicacions web de l’IDIBELL

Nova contrasenya:
Confirmar nova contrasenya:

Acceptar


Cancel·lar

Les contrasenyes no coincideixen
La contrasenya ha de tenir com a mínim 6 caracters
La nova contrasenya no pot contenir caràcters especials
Registre d'usuari

Nom
1r Cognom
2n Cognom
Correu electrònic
Usuari
Contrasenya
Idioma


Acceptar


Cancel·lar
Encara no heu confirmat l'asistencia al curs de programacio en R programat pel dia 29-30 de juny i 6-7 de juliol, la data limit per fer la confirmació es el dia 09/06/2017

Voleu confirmar l'asistencia ara?

No
Falta informació referent a les vostres dades personals i de contacte, necessària per mantenir les bases de dades de l’IDIBELL.

Desitgeu omplir el formulari ara?

No

Si su plau, recordeu introduir la previsió de vacances a l’aplicatiu

Acceptar

Cancel·lar