logo IDIBELL
Català  |   Castellano  |   English
Cerca
L'InstitutRecercaActualitatPlataformesUneix-te a nosaltresEines
 

Notícies

boto imprimir
Data: 18/07/2017

L'IDIBELL s'uneix a l’Associació Bioinformatics Barcelona


L'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) s’ha adherit oficialment a l’Associació Bioinformatics Barcelona (BIB), una entitat sense ànim de lucre centrada en el desenvolupament del camp de la bioinformàtica a Catalunya.

 

Constituïda el 2015, el BIB comprèn actualment 53 importants institucions relacionades amb el sector bioinformàtic - universitats, centres de recerca, hospitals, grans infraestructures científiques, empreses i altres col·laboradors. Es va establir per satisfer la necessitat de generar sinergies entre la biologia i la informàtica, per a assolir una unió més forta entre aquestes àrees, i per al desenvolupament de programes d'educació i formació d'alta qualitat en la creació de talent bioinformàtic.

 

La bioinformàtica és una àrea de recerca en què la informàtica i les tecnologies de la informació s'utilitzen per processar dades biològiques; aquesta activitat multidisciplinar amplia el potencial de generació de coneixement i la transferència de tecnologia. Tots els membres del BIB comparteixen l'opinió que hi ha una necessitat d'experts en aquesta àrea, que es pot descriure com una ciència estratègica què té sentit en tant que es disposa d’un gran volum de dades biològiques generades avui en dia gràcies a les darreres tecnologies.

 

En el camp de la biomedicina, per exemple, la bioinformàtica pot ajudar els investigadors de l'IDIBELL per entendre millor el desenvolupament i la progressió d'una malaltia i avançar cap a la medicina personalitzada. De fet, a dia d’avui diversos grups de recerca de l’institut ja en són usuaris o desenvolupen projectes relacionats amb aquest camp; com a part de la comunitat BIB, podran beneficiar-se d’assessorament en el disseny de projectes de bigdata i bioinformàtica, activitats formatives ad hoc i la possibilitat de participar en espais de networking i col·laboració d’àmplia visibilitat, entre d’altres.

 

Així doncs, el BIB involucra investigadors de renom internacional en el camp de la  bioinformàtica de l'àrea de Barcelona per promoure un catàleg formatiu que inclou la formació professional, universitària, postuniversitària i iniciatives de formació continuada. L’objectiu final és impulsar iniciatives d'investigació d’excel·lència en el coneixement i la transferència de tecnologia entre grups de recerca, centres hospitalaris, entitats biotecnològiques i els sectors empresarial, farmacèutic i agroalimentari, així com l’augment de la innovació i la competitivitat industrial.

 

Per assolir aquestes fites, el BIB coopera amb tots els agents i actors implicats -administració, universitats i centres de coneixement, empreses i societat- per tal de convertir Barcelona, i Catalunya en general, en un clúster científic de referència al sud d'Europa i un centre estratègic de bioinformàtica a nivell mundial. Això podrà ser possible gràcies a un ecosistema altament desenvolupat, una ubicació geogràfica privilegiada i el suport de diverses institucions com el Govern de Catalunya.

 

 


Més informació:

 Bioinformatics Barcelona

foto L'IDIBELL s'uneix a l’Associació Bioinformatics Barcelona
L'IDIBELL s'uneix a l’Associació Bioinformatics Barcelona

Share/Bookmark
 
© 2017 Institut d'Investigació Biomèdica de BellvitgeResultats per pàginaData inicial
Seleccionar data
TitolData final
Seleccionar data
Buscar


La vostra contrasenya està a punt de caducar. Si us plau, escriviu una nova contrasenya per seguir navegant

Recordeu que aquesta contrasenya us serveix per accedir a totes les aplicacions web de l’IDIBELL

Nova contrasenya:
Confirmar nova contrasenya:

AcceptarLa vostra contrasenya està a punt de caducar. Si us plau, escriviu una nova contrasenya per seguir navegant

Recordeu que aquesta contrasenya us serveix per accedir a totes les aplicacions web de l’IDIBELL

Nova contrasenya:
Confirmar nova contrasenya:

Acceptar


Cancel·lar

Les contrasenyes no coincideixen
La contrasenya ha de tenir com a mínim 6 caracters
La nova contrasenya no pot contenir caràcters especials
Registre d'usuari

Nom
1r Cognom
2n Cognom
Correu electrònic
Usuari
Contrasenya
Idioma


Acceptar


Cancel·lar
Encara no heu confirmat l'asistencia al curs de programacio en R programat pel dia 29-30 de juny i 6-7 de juliol, la data limit per fer la confirmació es el dia 09/06/2017

Voleu confirmar l'asistencia ara?

No
Falta informació referent a les vostres dades personals i de contacte, necessària per mantenir les bases de dades de l’IDIBELL.

Desitgeu omplir el formulari ara?

No

Si su plau, recordeu introduir la previsió de vacances a l’aplicatiu

Acceptar

Cancel·lar