logo IDIBELL
Català  |   Castellano  |   English
Cerca
L'InstitutRecercaActualitatPlataformesUneix-te a nosaltresEines
 

Notícies

boto imprimir
Data: 18/05/2017

Identificats nous gens de predisposició i microRNAs involucrats en el càncer hereditari

El Dr Gabriel Capellà presenta els projectes de càncer hereditari de l'IDIBELL a l'XI Simposi de l'AECC


Investigadors de l'Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l'Institut Català d'Oncologia (ICO), han presentat uns resultats esperançadors per al càncer hereditari, afectació que representa entre el 0,1% i el 10% dels tumors depenent del tipus de càncer. La identificació de nous gens de predisposició i microRNAS involucrats en el desenvolupament dels càncers hereditaris obre noves portes a la personalització dels mètodes de cribratge i diagnòstic precoç d’aquests tipus de càncers.

 

El Dr. Gabriel Capellà, cap del grup de recerca en càncer hereditari de IDIBELL, va ser l'encarregat de presentar aquests avenços en el marc del "XI Simposi Visió Global del Càncer, avenços i resultats en investigació, del diagnòstic precoç a la metàstasi" de la Fundació Científica de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). A través del treball realitzat pel seu grup de recerca s'ha aconseguit desenvolupar un panell de gens implicats en el càncer hereditari, que actualment s'incorpora a la rutina clínica diagnòstica. A més, l'equip del Dr. Capellà està analitzant si les possibles variants en els gens inclosos en aquest panell poden ser d'utilitat en una quantificació més precisa del risc de desenvolupar aquest tipus de tumors.

 

En paraules del Dr. Capellà, aquesta investigació suposa "un canvi de paradigma en els mètodes de cribratge i atenció al pacient en càncer hereditari. D'una banda, ser capaços de precisar l'impacte i la relació entre determinades alteracions genètiques fins ara no avaluades ens permetrà millorar la nostra capacitat de quantificar el risc de desenvolupar la malaltia, però no tot és genètica; també volem incidir en els mètodes de detecció precoç, implementant protocols més personalitzats en el seguiment de la població que redueixin l'ús de proves invasives i estalviïn costos al sistema sanitari. D'altra banda, ens interessa poder transmetre tota aquesta informació de manera que el pacient entengui i assumeixi la seva situació per a que pugui prendre decisions plenament informades".

 

L'objectiu del Simposi de l'AECC és fer públics els resultats dels projectes que finança aquesta entitat rendint comptes a la societat sobre els fons recaptats per a la investigació. En total, l'AECC ha presentat els resultats de 7 projectes finançats amb 5.340.000 € procedents tots ells de la societat civil espanyola. Ignacio Muñoz Pidal, president de l'AECC i de la Fundació Científica de l'AECC, ha assenyalat durant l'acte que "la investigació serà l'únic que podrà vèncer el càncer i per això, des de l'AECC, tenim com una de les nostres màximes prioritats finançar la millor investigació oncològica possible".

foto El Dr. Gabriel Capellá
El Dr. Gabriel Capellá

Share/Bookmark
 
© 2017 Institut d'Investigació Biomèdica de BellvitgeResultats per pàginaData inicial
Seleccionar data
TitolData final
Seleccionar data
Buscar


La vostra contrasenya està a punt de caducar. Si us plau, escriviu una nova contrasenya per seguir navegant

Recordeu que aquesta contrasenya us serveix per accedir a totes les aplicacions web de l’IDIBELL

Nova contrasenya:
Confirmar nova contrasenya:

AcceptarLa vostra contrasenya està a punt de caducar. Si us plau, escriviu una nova contrasenya per seguir navegant

Recordeu que aquesta contrasenya us serveix per accedir a totes les aplicacions web de l’IDIBELL

Nova contrasenya:
Confirmar nova contrasenya:

Acceptar


Cancel·lar

Les contrasenyes no coincideixen
La contrasenya ha de tenir com a mínim 6 caracters
La nova contrasenya no pot contenir caràcters especials
Registre d'usuari

Nom
1r Cognom
2n Cognom
Correu electrònic
Usuari
Contrasenya
Idioma


Acceptar


Cancel·lar
Encara no heu confirmat l'asistencia al curs de programacio en R programat pel dia 29-30 de juny i 6-7 de juliol, la data limit per fer la confirmació es el dia 09/06/2017

Voleu confirmar l'asistencia ara?

No
Falta informació referent a les vostres dades personals i de contacte, necessària per mantenir les bases de dades de l’IDIBELL.

Desitgeu omplir el formulari ara?

No

Si su plau, recordeu introduir la previsió de vacances a l’aplicatiu

Acceptar

Cancel·lar